Napad u Nigeriji, 13 poginulih

Izvor: RTS, 02.Dec.2017, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u Nigeriji, 13 poginulih

Najmanje 13 osoba je ubijeno, a 53 povređeno u napadu na pijacu na severoistoku Nigerije, u državi Borno, za koji se sumnja da su izvršili bombaši-samoubice Boko harama.
Dva bombaša-samoubice su ubijena, rekao je portparol policije u državi Borno Viktor Isuku.
Do ekslozije je došlo dok su humanitarni radnici delili hranu ljudima, pogođenim osmogodišnjem sukobu sa terorističkom organizacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Boko haram, rekao je lider zajednice Aliju Idrisa.
Rojters navodi da je današnji napad u gradu Biu imao obeležja Boko harama, koji koristi bombaše-samoubice, često žene i devojčice, za napade na javnim mestima.
Prošle nedelje najmanje 50 osoba je ubijeno u samoubilačkom bombaškom napadu na džamiju u severoistočnom gradu Mubi, što je jedan od najsmrtonosnijih napada proteklih godina u toj zemlji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad u Nigeriji, 13 poginulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2017

Najmanje 13 osoba je ubijeno, a 53 povređeno u napadu na pijacu na severoistoku Nigerije, u državi Borno, za koji se sumnja da su izvršili bombaši samoubice Boko Harama, saopštili su danas zvaničnici...Dva bombaša samoubice su ubijeni, rekao je portparol policije u državi Borno Viktor Isuku...Do...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U napadu samoubica poginulo najmanje 13 osoba u Nigeriji

Izvor: Blic, 02.Dec.2017

U napadu bombaša samoubica na pijacu u gradu Biju u državi Borno na severoistoku Nigerije, za koje se sumnja da su iz terorističke organizacije Boko Haram, poginulo je najmanje 13 osoba, izjavili su danas zvaničnici...Prema rečima lokalnog zvaničnika Aliju Idrisa, eksplozije su odjeknule dok su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.