Napad u Nigeriji, 13 poginulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2017, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u Nigeriji, 13 poginulih

Najmanje 13 osoba je ubijeno, a 53 povređeno u napadu na pijacu na severoistoku Nigerije, u državi Borno, za koji se sumnja da su izvršili bombaši samoubice Boko Harama, saopštili su danas zvaničnici.

Dva bombaša samoubice su ubijeni, rekao je portparol policije u državi Borno Viktor Isuku.

Do eksplozije je došlo dok su humanitarni radnici delili hranu ljudima, pogođenim osmogodišnjem sukobu sa terorističkom organizacijom Boko Haram, rekao je lider zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aliju Idrisa.

Rojters navodi da je današnji napad u gradu Biu imao obeležja Boko Harama, koji koristi bombaše samoubice, često žene i devojice, za napade na javnim mestima.

Prošle nedelje najmanje 50 osoba je ubijeno u samoubilačkom bombaškom napadu na džamiju u severoistočnom gradu Mubi, što je jedan od najsmrtonosnijih napada proteklih godina u toj zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Najmanje 13 mrtvih u napadu u Nigeriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2017

U dvostrukom bombaškom napadu na pijaci na severoistoku Nigerije ubijeno je najmanje 13 ljudi, saopštila je policija...Međutim, lokalni izvori govore o najmanje 18 mrtvih..."Dve žene-samoubice su ušle u grad  gde su detonirale bombe. Ubijeno je 13 ljudi a 53 je lakše ili teže povređeno", rekao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.