Napad u Hurgadi – ubijene dve osobe, ranjeno četiri

Izvor: RTS, 14.Jul.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u Hurgadi – ubijene dve osobe, ranjeno četiri

Napadač je nožem ubio dvoje nemačkih turista i ranio četvoro drugih u odmaralištu Hurgada na Crvenom moru.
Neimenovani izvor iz egipatske policije navodi da je napadač, mladić dvadesetih godina, obučen u majcu i farmerke sa obližnje javne plaže doplivao je do kompleksa hotela "Zahabia", i uz povike da ne želi da povredi Egipćane, nožem ubio dve turistkinje i ranio još dvoje.

Zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prešao na obližnju plažu odmarališta "Sani dejz el Palasio" i ranio još dvoje turista.
Policija je najpre saopštila da su ubijene dve ukrajinske državljanke, ali je naknadno saopšteno da je reč o nemačkim turistima.
Među četvoro povređenih je dvoje čeških državljana.
AFP je naveo da je napadač uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, dodaje se u saopštenju ministarstva.
Kako se navodi, turisti su brzo prebačeni u lokalnu bolnicu, prenosi AP. 
Otpravnik poslova Ambasade Srbije u Kairu Jugoslav Vukadinović rekao je da nema informacija da su među ranjenima turisti iz Srbije.
Napad se dogodio samo nekoliko sati nakon što su u Gizi islamisti ubili pet policajaca koji su patrolirali u oblasti gde se nalaze čuvene piramide, jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u Egiptu.
AFP podseća da su u januaru 2016. godine takođe u Hurgadi dvojica napadača, simpatizera Islamske države ranili nožem troje turista.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stravično KRVOPROLIĆE u Hurgadi: Napadač nožem UBIO dve žene, a ranio četiri!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2017

Još jedan napad u Egiptu..Šest stranih turista izbodeno je danas nožem na plaži u Hurgadi, saopštilo je egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Od toga su dve devojke podlegle povredama, a ostale četiri su teže ranjene...Napadač je uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.