Napad talibana na vladin kompleks, 20 poginulih

Izvor: RTS, 04.Apr.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad talibana na vladin kompleks, 20 poginulih

Najmanje 20 vojnika i policajaca poginulo je u napadu talibana na vladin kompleks u zapadnoj avganistanskoj provinciji Badgis.
Mohamad Nasir Nazari, član pokrajinskog saveta, izjavio je da se "masivan napad'' dogodio rano jutros pre zore i da je bio usmeren na sedište vlade u okrugu Balal Murgab, preneo je AP.
Prema njegovim rečima, talibani su napali sve bezbednosne položaje oko kompleksa pod okriljem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tame. 
On je rekao da su ugroženi životi oko 600 pripadnika snaga bezbednosti koji su tamo raspoređeni. 
Džamšid Šahabi, portparol vlade Badgisa, izjavio je da su intenzivni sukobi još u toku i da se strahuje da će biti još žrtava.
Portparol talibana Kvari Jusuf Ahmadi preuzeo je odgovornost za napad u saopštenju prosleđenom medijima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U napadu talibana danas stradalo 12 pripadnika snaga bezbednosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2019, 12:36

Najmanje 12 pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti stradalo je danas, drugog dana napada talibana na zgrade lokalnih vlasti i vojne položaje na zapadu zemlje, javila je agencija AP...Lokalne vlasti su navele da je za dva dana sukoba stradalo više od 30 vojnika i policajaca i da je veliki broj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.