Izvor: Blic, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje petoro mrtvih u erupciji vulkana u Etiopiji

Trodnevna erupcija vulkana u severnoj Etiopiji odnela je pet ljudskih života, pobijeno je gotovo 1.400 kamila i koza, dok je 2.000 ljudi napustilo tu oblast, javila je danas etiopijska novinska agencija.

Erupcija vulkana je bila u severnoetiopijskoj državi Afar od 12. do 15. avgusta, a s obzirom da se vulkan nalazi u zabiti, podaci o posledicama erupcije se i dalje prikupljaju, saopštili su zvaničnici etiopijske nacionalne službe za prevenciju katastrofa, prenela je agencija AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Pored ljudskih žrtava i pomora domaćih životinja, usled erupcije vulkana isušene su lokalne reke i zagađena je okolna oblast.

Etiopijski zvaničnici pružaju pomoć ugroženima i dislociranim ljudima, ali i upozoravaju stanovnike da treba da napuste oblast zbog opasnosti od nove erupcije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.