Najmanje deset poginulih u tri bombaška napada u Kabulu

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje deset poginulih u tri bombaška napada u Kabulu

Najmanje deset osoba je poginulo, među kojima pet žena i jedno dete, a 41 osoba je povređena u bombaškim napadima koja su se dogodili u prestonici Avganistana Kabulu, saopštili su zvaničnici. Talibani su preuzeli odgovornost za napade.
Prvi napad izveo je bombaš samoubica koji se razneo na motorciklu ispred autobusa koji je prevozio zaposlene u Ministarstvu rudnika, izjavio je portparol Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unutrašnjih poslova Nasrat Rahim, preneo je AP.

Potom je došlo do eksplozije automobila bombe u istočnom delu prestonice, izjavio je policajac Abdul Rahman i rekao da je napadač ciljao na međunarodne koalicione snage.
U blizini mesta napada na autobus eksplodiralo je i manje magnetno sredstvo. U toj eksploziji nije poginulih, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.
Talibani su preuzeli odgovornost za napade.
Istovremeno, u ekspoloziji bombe na putu u istočnoj provinciji Nangarhar poginulo je sedam, a povređene su četiri osobe, koje su putovale automobilom, izjavio je portparol provincijskog guvernera Ataulah Hogjani.
Među poginulima je šest žena i jedno dete, rekao je Hogjani i dodao da su oni putovali na svadbu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.