Najmanje deset poginulih u tri bombaška napada u Kabulu

Najmanje deset osoba je poginulo, među kojima pet žena i jedno dete, a 41 osoba je povređena u bombaškim napadima koja su se dogodili u prestonici Avganistana Kabulu, saopštili su zvaničnici. Talibani su preuzeli odgovornost za napade.

Prvi napad izveo je bombaš samoubica koji se razneo na motorciklu ispred autobusa koji je prevozio zaposlene u Ministarstvu rudnika, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahim, preneo je AP.

Potom je došlo do eksplozije automobila bombe u istočnom delu prestonice, izjavio je policajac Abdul Rahman i rekao da je napadač ciljao na međunarodne koalicione snage.

U blizini mesta napada na autobus eksplodiralo je i manje magnetno sredstvo. U toj eksploziji nije poginulih, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

Talibani su preuzeli odgovornost za napade.

Istovremeno, u ekspoloziji bombe na putu u istočnoj provinciji Nangarhar poginulo je sedam, a povređene su četiri osobe, koje su putovale automobilom, izjavio je portparol provincijskog guvernera Ataulah Hogjani.

Među poginulima je šest žena i jedno dete, rekao je Hogjani i dodao da su oni putovali na svadbu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво