Najmanje 22 žrtve sudara vozova u centralnoj Indiji

Izvor: Blic, 20.Sep.2010, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 22 žrtve sudara vozova u centralnoj Indiji

Najmanje 22 osobe su poginule rano jutros kada je teretni voz naleteo na zaustavljenu lokomotivu putničkog voza u centralnoj Indiji, pokazuju najnoviji izveštaji s mesta nasreće.

Među 53 povređena putnika, njih 18 je teško povređeno, a i broj žrtava teške železničke nesreće nije konačan, što će se znati posle uklanjanja olupina dva voza sa šina, rekao je zvaničnik indijske železnice R.S. Jadav, prenela je agencija AP.

Ministarstvo za železnički saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je saopštilo da se nesreća dogodila kada je teretni voz naleteo na putnički ekspresni inter-siti na liniji Indore-Gvalior.

Indijska agencija PTI je javila da je do nesreće došlo po jakoj kiši u železničkoj stanici Badervah, 375 kilometara južno od indijske prestonice. BBC podseća da železnica u Indiji, na kojoj se često događaju udesi, svakoga dana preveze oko 18 miliona ljudi.

Poslednji veliki udes se dogodio u julu u istočnoj Indiji kada je ekspresni putnički voz udario u drugi putnički voz koji je stajao u stanici Saintija, u državi Zapadni Bengal. Tada je poginulo 60, a povređeno 120 ljudi.

U maju je, takođe u Zapadnom Bengalu, oko 150 putnika poginulo kada je putnički voz, koji je išao iz Bombaja, iskočio iz šina i na njega neleteo teretni voz. BBC dodaje da policija optužuje mao-teroriste za sabotaže na šinama, što ovi demantuju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.