Najmanje 14 vojnika poginulo u napadu talibana

Izvor: B92, 29.Maj.2020, 15:28

Najmanje 14 vojnika poginulo u napadu talibana

Najmanje 14 pripadnika avganistanske vojske poginulo je u napadu talibana na vojni punkt na istoku Avganistana.

Talibani su preuzeli odovornost za napad, koji su nazvali "odbrambenom akcijom".

Talibani su optužili avganistansku vladu da je u sredu izvela vazdušni napad u kojem je poginulo nekoliko civila, dok je vlada saopštila da su meta bili talibanski borci, prenosi AP.

Džavid Fejsal, portparol avganistanske državne bezbednosti, rekao je da se, uprkos sporadičnim okršajima, održava primirje uspostavljeno tokom trodnevnog muslimanskog praznika Ejd al-fitr, koji je završen u utorak.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Talibani napali kontrolni punkt ubivši 14 osoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2020

Talibanski militanti napali su kontrolni punkt afganistanske vojske na istoku Afganistana usmrtivši 14 ljudi, saopćilo je u petak ministarstvo odbrane. Ovo je posljednji u nizu incidenata od kada je trodnevni prekid vatre koji je bio na snazi za vrijeme muslimanskog praznika Bajrama, završen 26....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.