Nadmetanje SAD i Rusije za uticaj u Africi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Avg.2022, 07:20

Nadmetanje SAD i Rusije za uticaj u Africi

U nastojanju da se suprotstavi ruskom uticaju u Africi, državni sekretar SAD je počeo turneju po tri afričke zemlje. Uticaj Moskve je bio vidljiv u martu kada skoro polovina zemalja s tog kontinenta nije podržala rezoluciju u UN za osudu ruske invazije na Ukrajinu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nadmetanje SAD i Rusije za uticaj u Africi

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2022

Američki državni sekretar Entoni Blinken krenuo je na turneju po Africi u nastojanju SAD da se suprotstave ruskom uticaju na tom kontinentu, gde se velike sile ponovo, kao u Hladnom ratu, nadmeću za pridobijanje podrške za svoje pozicije oko rata u Ukrajini, prenosi Radio slobodna Evropa pisanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.