Izvor: RTS, 10.Mar.2021, 08:37

Načelnik Generalštaba Jermenije razrešen dužnosti, opozicija nastavlja sa pritiskom na Pašinjana

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da je načelnik Generalštaba Onika Gasparjan razrešen dužnosti, javlja ruska agencija RIA.
Pašinjan, koji je na vlasti od 2018. godine, suočava se s krizom u zemlji nakon što je vojska zatražila da on odstupi s vlasti, podseća Rojters.


Pašinjan je taj potez nazvao pokušajem puča i pokušao da smeni načelnika generalštaba, ali je predsednik Armen Sarkisjan, koji je vrhovni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komandant, odbio da skloni Gasparjana sa te funkcije.
Nekoliko stotina opozicionih aktivista okupilo se sinoć ispred jermenskog parlamenta u centru Jerevana, javio je u utorak izveštač agencije Tas. 

Okolne ulice i službeni ulaz su okruženi policijom, a situacija je mirna, bez sukoba.
Demonstranti su na nekoliko mesta zapalili vatru, a pevali su patriotske pesme i da je "premijer Nikol Pašinjan izdajnik uvek bio".
Ranije u toku dana, lider Pokreta za spas domovine Vazgen Manukjan pozvao je pristalice da blokiraju ulaze u parlament, da ne dozvole poslanicima da uđu unutra, a takođe je rekao da se postave šatori ispred državne zgrade.
Jermenija se trenutno nalazi u krizi, jer protivnici premijera zahtevaju da on ode, a i generalštab jermenske vojske je izdao saopštenje u kojem zahteva da Pašinjan ode, kao i cela vlada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Jermeniji smenjen načeknik Generalštaba

Izvor: Danas, 10.Mar.2021

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je danas da je načelnik Generalštaba Onik Gasparjan razrešen dužnosti.

Nastavak na Danas...

Šef armenske vojske razriješen dužnosti nakon 'pokušaja državnog udara'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2021

Načelnik vojske Armenije Onik Gasparian razriješen je dužnosti potvrdio je ovo premijer ove zemlje Nikol Pašinjan, dok u isto vrijeme traju demonstracije kojima se traži njegova ostavka.  U saopštenju objavljenom na vladinoj stranici navodi se da je smjena generala Gaspariana stupila automatski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.