Na severoistoku Brazila najveća suša u 50 godina

Izvor: Press, 04.Jan.2013, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na severoistoku Brazila najveća suša u 50 godina

U pojedinim oblastima kiša nije pala već dve godine, a zbog nedostatka vode ugroženi su usevi kukuruza i pamuka, stoka umire od gladi na suvim pašnjacima, a proizvodnja šećerne trske opala je za čak 30 odsto, piše Rojters.
Suša ugrožava i snabdevanje strujom iz hidrocentrala, čije su brane krajem decembra dostigle samo nešto više od 30 odsto kapaciteta.
Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da pokušava da ublaži ekonomski uticaj suše na severoistoku zemlje tako što >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << će dati dodatne kredite za poljoprivrednike, a agencija za snabdevanje kukuruzom Konab poslaće zalihe kako bi se spasle životinje.
Međutim, zvaničnici države Bahija ističu da ove mere nisu dovoljne i zatražili su više sredstava kako bi se obezbedila pomoć za oko 20 miliona stanovnika ovog regiona.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.