Na granici sa Južnom Osetijom: Počinju izbegličke muke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na granici sa Južnom Osetijom: Počinju izbegličke muke

MOSKVA - Sekretar vlade Rusije Sergej Sobjanjin izjavio je na sastanku da je za poslednjih dan i po Južnu Osetiju napustilo 30.000 izbeglica i da se svima njima, koji se obrate, pruža neophodna pomoć.

"Ni jednom čoveku na teritoriji Rusije nije otkazan smeštaj ", rekao je Sobjanjin, dodajući da su u Moskvi i Vladikavkazu, glavnom gradu ruske republike Severne Osetije na granici sa Južnom, formirani štabovi za rešavanje tih pitanja.

Ministar za vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << situacije i civilnu odbranu Sergej Šojgu izjavio je da je Ministarstvo počelo da osniva punktove za privremeni smeštaj izbeglica na teritoriji Južnog federalnog okruga, kao i da se u blizini granice sa Južnom Osetijom formiraju kampovi sa šatorima predviđeni za smeštaj 2.000 ljudi.

U Severnu Osetiju je, takođe, uz prehrambene proizvode, dopremljena mobilna bolnica za ranjenike, gde će, kao i u Južnu Osetiju, biti upućeni i agregati za struju, sistemi za prečišćavanje vode, kao i druga tehnika neophodna Ćinvaliju, rekao je Šojgu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UNHCR: Južnu Osetiju napustilo više od 7.000 izbeglica

Izvor: Kurir, 09.Avg.2008

MOSKVA, 9. avgusta 2008. (Beta) - Južnu Osetiju je poslednjih dana napustilo oko 7.400 izbeglica, saopštio je danas predstavnik Visokog komesarijata UN (UNHCR) za izbeglice Ron Redmond, prenosi Itar-Tas. Agencija prenosi da se u njegovom izveštaju navodi da je u rusku republiku Severnu Osetiju stiglo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.