Na granici između Ingušetije i Čečenije likvidirana grupa terorista ID

Izvor: Vostok.rs, 04.Avg.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na granici između Ingušetije i Čečenije likvidirana grupa terorista ID

04.08.2015. -

Pripadnici specijalnih jedinica FSB Rusije otkrili su grupu naoružanih lica u planinskom i šumovitom kraju u Sunženskom rejonu u Ingušetiji. U okršaju je neutralizovano osam terorista iz sastava grupacije «Islamska država» (zabranjena je u RF), izjavili su za «Interfaks» u nedelju 2. avgusta, predstavnici Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

«Po postojećim podacima organa bezbednosti neutralizovani banditi su nedavno položili zakletvu i ušli u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sastav međunarodne terorističke organizacije «Islamska država». Svi su učestvovali u čitavom nizu zločina terorističkog usmerenja, uključujući ubistva pripadnika organa reda i iznuđivanje novčanih sredstava od preduzimača,» - saopštava NAK.

«Bilo bi kratkovido smatrati da će vesti od pre mesec dana o polaganju zakletve većine članova «Imarata Kavkaz» «Islamskoj Državi» ostati samo reči i da neće uslediti nikakve praktične posledice, piše u vezi s tim «Vzgljad». U stvari, zaista je pokrenut izuzetno važan proces i preostali članovi banditskog podzemlja su radosno dali «bajat» novoj sili koja im je obećala svetlu budućnost. Teroristi koji su likvidirani u Ingušetiji (vilajet «Galgajče») bili su potpuno zatečeni i prilikom njihovog usmrćivanja skoro da se koristila i artiljerija.

Verovatno će ova operacija jednog dana ući u udžbenike pošto su pripadnici FSB bez ijednog gubitka likvidirali čitav odred radikala kojih ima nekoliko stotina. Gubitak osmorice ljudi za njih predstavlja pravi udarac.»

Sa ruskog Marina Todić

Pravoslavlje

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.