Na aukciji rimska skulptura vredna 10 miliona dolara

Izvor: Blic, 26.Maj.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aukciji rimska skulptura vredna 10 miliona dolara

Skulptura iz ranog rimskog perioda, koja je ukrašavala baštu nekog dobrostojećeg Rimljanina i koja je procenjena na 10 miliona dolara, biće stavljena na aukciju idućeg meseca, saopštila je aukcijska kuća „Kristi“.

Dve hiljade godina stara i 105 santimetara visoka skulptura, koja prikazuje boga Pana kako se bori sa Hermafroditom, bezglavom figurom zanosnog ženskog tela sa muškim genitalijama, jedna je od ukupno 200 skulptura koje će se početkom narednog meseca naći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na aukciji, prenela je agencija Rojters.

„Delo, replika originala iz sredine drugog veka pre nove ere, pripada ranom rimskom periodu i isklesano je u prvom veku posle nove ere. Tada su veoma bile popularne predstave borbe izmedju životinjskih snaga i nimfa ili Hermafrodita", kažu u „Kristiju".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na aukciji rimska skulptura vrijedna 10 miliona dolara

Izvor: Capital.ba, 27.Maj.2011, 10:02

RIM, Skulptura iz ranog rimskog perioda, koja je ukrašavala baštu nekog dobrostojećeg Rimljanina i koja je procjenjena na 10 miliona dolara, biće stavljena na aukciju idućeg mjeseca, saopštila je aukcijska kuća „Kristi“. Dvije hiljade godina stara i 105 santimetara visoka skulptura, koja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.