Na Vlašiću pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka iz Kotor Varoši

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jun.2020, 16:54

Na Vlašiću pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka iz Kotor Varoši

Na lokalitetu Duboki potok, u opštini Skender Vakuf/Kneževo, na planini Vlašić, pronađeni su posmrtni ostaci iz proteklog rata, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Pretpostavlja se da se na lokalitetu nalaze posmrtni ostaci više osoba bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Večići-Kotor Varoš, koji su se u novembru 1992. godine preko Vlašića pokušavali prebaciti do Travnika. "Proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije na lokalitetu Duboka-Duboki potok...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tužilaštvo BiH: Pretpostavlja se da su pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2020

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH saopštilo je da se pretpostavlja da posmrtni ostaci, pronađeni na nepristupačnom terenu u planinskom području opštine Kneževo, pripadaju Bošnjacima iz kotorvaroškog mjesta Večića, koji su u novembru 1993. godine pokušali da se preko Vlašića prebace do Travnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.