Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2019, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Novom Zelandu pronađen fosil pingvina veličine čoveka

Fosil pingvina veličine odraslog čoveka otkriven je na Južnom ostrvu na Novom Zelandu, saopštili su danas naučnici.Džinovska morska ptica "crošvallia waiparensis" bila je visoka oko 160 centimetara i teška oko 80 kilograma - 40 centimera viša i četiri puta teža od sadašnjeg carskog pingvina, najvećeg i najtežeg roda pingvina sa Antarktika.

Džinovski pingvin živeo je u paleocenu, pre 66 do 56 miliona godina.

Paleontolozi su prošle nedelje saopštili da su na Novom Zelandu pronašli ostatke Herakla - džinovskog papagaja koji je živeo pre 19 miliona godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Pronađen fosil pingvina veličine čoveka

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2019

Fosil pingvina veličine odraslog čoveka otkriven je na Južnom ostrvu na Novom Zelandu, saopštili su naučnici...Džinovska morska ptica "crossvallia waiparensis" bila je visoka oko 160 centimetara i teška oko 80 kilograma - 40 centimetara viša i četiri puta teža od sadašnjeg carskog pingvina,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.