Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2020, 12:13

NVO: Na protestima u Minsku jedna osoba poginula, više desetina ranjeno

Jedna osoba je poginula a više desetina povređeno posle noćašnjeg brutalnog rasterivanja demonstranata u Minsku, saopštila je beloruska nevladina organizacija Vesna.

Beloruski Telegram kanali saopštili su noćas da je poginuo mladić na kojeg je naletelo specijalno vozilo za rasterivanje demonstracija.

U Minsku je uhapšeno više od 110 osoba, a ukupno u Belorusiji tokom 9. i 10. avgusta 213 osoba, navela je Vesna.

Istražni komitet Belorusije saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je danas da će zbog nereda u Minsku drugim gradovima Belorusije biti podignute krivične prijave "za masovne nerede i nasilje prema policiji".

"Sva protivpravna dejstva bila su pretnja nasiljem prema pripadnicima policije, od kojih je desetine povređeno", rekao je šef tog komiteta Ivan Noskevič, prenosi Agencija BELTA.Prema opozicionim izvorima na proteste u Minsku nakon objavljivanja prvih rezultata predsedničkih izbora izašlo je oko 100.000 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.