KO JE IZAZVAO NEMIRE U BELORUSIJI? Na stotine uhapšenih, pokrenuta istraga ZBOG NASILJA na ulicama Minska

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 10:03

KO JE IZAZVAO NEMIRE U BELORUSIJI? Na stotine uhapšenih, pokrenuta istraga ZBOG NASILJA na ulicama Minska

Beloruski istražni komitet pokrenuo je krivičnu istragu o masovnim protestima u Minsku i drugim delovima zemlje, saopštio je danas predsednik komiteta Ivan Noskevič.

On je precizirao da je istraga pokrenuta zbog nezakonitih aktivnosti, uključujući nasilje protiv policajaca, od koijih je višse desetina povređeno, prenosi.

Najmanje jedna osoba je poginula nakon što su je udarila policijska kola, a desetine su povređene u sukobima policije i demonstranata u Belorusiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izjavio je danas predstavnik grupe za ljudska prava Spring 96 Valentin Štefanović.

On je rekao da je uhapšeno najmanje 120 ljudi, prenosi Rojters.

Nakon što su objavljeni rezultati predsedničkih izbora na kojima je Aleksandar Lukašenko osvojio šesti mandat, hiljade građana Belorusije izašlo je na ulice širom zemlje.

Tom prilikom došlo je do sukoba sa policijom koja je koristila šok bombe, suzavac i vodene topove.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenko pobedio na izborima, Belorusija u protestima, nasilju policije i hapšenjima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2020

Najmanje jedna osoba je poginula, desetine su povređene, a stotine demonstranata su uhapšene tokom protesta u nekoliko beloruskih gradova tokom i nakon izbora u kojim jepobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.