Izvor: RuskaRec.ru, 12.Jun.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NI: U slučaju konflikta sa Rusijom „ponos Amerike“ brzo bi bio stradao

Grupe nosača aviona, koje obavljaju zadatke u najrazličitijim tačkama u svetu u pratnji bojevih brodova, izgledaju impresivno i predstavljaju oličenje američke vojne moći. One omogućavajući SAD da efikasno postižu ciljeve u regionima planete koji nisu suviše razvijeni na vojnom planu, piše američki časopis  National Interest.
Međutim, u slučaju sukoba sa ozbiljnim protivnikom nosači aviona pretvorili bi se u vrlo dostupne mete, a svaki pojedinačni gubitak iznosio bi >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << milijarde dolara. Kao takve potencijalne protivnike autor navodi Kinu i Rusku Federaciju.
U tekstu se posebno pominju protivbrodske ruske rakete Cirkon koje lete hipersoničnom brzinom. Danas ne postoji tehnika koja bi bila u stanju da presretne tu raketu, ističe autor i ukazuje na strah koji izazivaju ruske nuklearne podmornice Antej koje mogu da lansiraju krstareće rakete u paketu na maloj visini što predstavlja za brodsku PVO nerešiv zadatak, prenosi portal televizije Zvezda.
 
 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.