NEVEROVATNO: Nekada je bio NAJBOLJI fudbaler NA SVETU, a od pre par sati je PREDSEDNIK ZEMLJE! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 12.Okt.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO: Nekada je bio NAJBOLJI fudbaler NA SVETU, a od pre par sati je PREDSEDNIK ZEMLJE! (FOTO)

Legendarni sportista od sada je na čelu ove zemlje!

Novi predsednik Liberije je - Žorž Vea.

#Weah presidente della Liberia (stanno ricontrollando le schede). A Baggio disse: "Il calcio è tutto un magna magna". La politica invece... pic.twitter.com/oApyus8W5Q

Legendarni fudbaler Milana, Pariz Sen Žermena, Čelsija i Mančester sitija, osvajač Zlatne lopte za 1995. godinu, pobedio je na izborima u državi, pošto je dobio više od potrebnih 50 odsto glasova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
FOTO: Wikipedia

Na izborima za predsednika Liberije bilo je 20 kandidata, a Vea je od početka bio favorit. Njemu politika nije strana, pošto je do sada bio senator.

George #Weah è il nuovo presidente della Liberia! https://t.co/UNHwmZsDUS

Žorž Vea se i 2005. godine takmičio na izborima za predsednika države, ali tada nije prošao. Rekao je posle toga da mu je nedostajalo iskustvo.

George Weah è il 25° Presidente della Liberia!#Weah #liberiaelections2017 #Liberia pic.twitter.com/lTyRYdmfyn

Očigledno je u međuvremenu naučio štošta o politici, pa je legendarni as, koji je do danas jedini afrički fudbaler koji je osvojio Zlatnu loptu, postao prvi čovek Liberije.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.