NEVEROVATAN PROPUST: Uplatili čoveku 6 milijardi dolara i to greškom

Izvor: Kurir, 20.Okt.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATAN PROPUST: Uplatili čoveku 6 milijardi dolara i to greškom

Službenik Dojče banke pogrešno uneo podatke i zamalo ojadio banku za silne pare.

Nemačka Dojče banka opet je završila na naslovnim stranama zbog skandala jer je greškom uplatila šest milijardi dolara na račun jednog svog klijenta.

Dok je njegov šef bio na odmoru, mlađi referent za devizne investicije banke greškom je uplatio šest milijardi dolara na račun svog klijenta, pogrešno unevši podatke, objavili su nemački mediji a prenosi B92.

Greška >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koja je napravljena u još u junu, ispravljena je već sledećeg dana, ali je teka sada otkriveno javnosti šta se desilo.

Inače, Dojče banka navodno koristi princip četiri oka", što znači da svaka veća transakcija mora biti odobrena od još jednog radnika.

Ovaj skandal samo je jedan od mnogih zbog kojih je banka, ironično, baš danas i najavila radikalne promene u poslovanju - žele drastično da smanje troškove, podignu profitabilnost kao i da vrate ugled.

(B92/E.P.K.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.