NESTAŠICA SMRTONOSNIH INJEKCIJA U OHAJU: Sva pogubljenja odložena do 2017.

Izvor: Kurir, 20.Okt.2015, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESTAŠICA SMRTONOSNIH INJEKCIJA U OHAJU: Sva pogubljenja odložena do 2017.

Sledeće zakazano pogubljenje će se u Ohaju tako izvršiti u januaru 2017. godine nad Ronaldom Filipsom, osuđenim za silovanje i prebijanje na smrt trogodišnje ćerke njegove devojke.

KOLAMBUS - Američka savezna država Ohajo odložila je za 2017. godinu izvršenje desetak zakazanih pogubljenja zbog problema u nabavci hemikalija koje se koriste za proizvodnju smrtonosnih injekcija.

Sledeće zakazano pogubljenje će se u Ohaju tako izvršiti u januaru 2017. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nad Ronaldom Filipsom, osuđenim za silovanje i prebijanje na smrt trogodišnje ćerke njegove devojke 1993. godine.

"Služba za rehabilitaciju i zatvorske kazne u Ohaju nastavlja da pomoću svih zakonskih sredstava nabavi neophodne hemikalije za izvršenje zakazanih pogubljenja, ali je poslednjih godina sve teže doći do njih zbog velikih problema u njihovom snabdevanju i distribuciji", navodi se u saopštenju.

U SAD su u poslednje vreme česte kontroverze o upotrebi smrtonosne injekcije, budući da je bilo više incidenata sa predoziranjem i netolerancijom na tu kombinaciju hemikalija, kao i grešaka u pripremi tih injekcija

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.