Muhamed Morsi pao u sudu i umro, odneo tajne u grob

Izvor: Mondo, 17.Jun.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muhamed Morsi pao u sudu i umro, odneo tajne u grob

Bivši predsednik Egipta Muhamed Morsi preminuo je u sudu od posledica srčanog udara u 69. godini, javlila je državna televizija Egipta.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tarek el-Gabbas, File

Državna televizija Egipta prenela je da je Morsi kolabirao i preminuo u jednom egipatskom sudu.

Morsi je doživeo srčani udar, nakon čega se onesvestio.



Izvor: Youtube/euronews

Telo 67-godišnjeg bivšeg predsednika prebačeno je u bolnicu, prenosi AP.

Nekoliko minuta pre svoje smrti  Morsi je upozorio da ima mnogo tajni da ispriča, izjavio je anonimni sudski zvaničnik.

Prema rečima zvaničnika, Morsi je, sedeći iza staklenog paravana, zatražio da se obrati sudu, što je sudija dozvolio, prenosi AP.

Uprkos tome što je dobio odobrenje da se obrati, Morsi se suzdržao od iznošenja tajni, rekavši da bi one mogle da naruše nacionalnu bezbednost Egipta.

Morsi je potekao iz sada zabranjenog Muslimanskog bratstva i izabran je za predsednika 2012. godine, nasledivši Hosnija Mubaraka, u prvim slobodim izborima u Egiptu, navodi agencija.

Bivši egipatski predsednik nalazio se u zatvoru od 2013. godine, optužen za razne zločine.

Morsi je bio peti predsednik Egipta i služio je od 30. juna 2012. do 3. jula 2013. godine, kada je svrgnut sa vlasti u državnom udaru.

General armije Egipta Abdel Fatah el-Sisi je tada, na čelu puča, svrgnuo Morsija sa vlasti i suspendovao egipatski Ustav iz 2012. godine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši egipatski predsjednik Mohamed Mursi umro u sudnici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2019

Svrgnuti egipatski predsjednik Mohamed Mursi umro je u ponedjeljak nakon što mu je pozlilo u sudnici na saslušanju, objavila je egipatska državna televizija. Mursi, lider Muslimanskog bratstva, koji je bio prvi demokratski izabrani predsjednik Egipta u modernoj istoriji, bio je u zatvoru od kada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Erdogan: Neka je rahmet duši našeg brata Morsija, našeg šehida

Izvor: SandzakPress.net, 17.Jun.2019

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je nakon vijesti o smrti Mohameda Morsija (67) izrazio rahmet njegovoj duši, javlja Anadolu Agency (AA). “Neka je rahmet duši našeg brata, našeg šehida Morsija”, kazao je Erdogan. Podsjetio je da je Morsi osvojio 52 posto glasova građana Egipta i demokratskim...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.