Mugabe se pojavio u javnosti PRVI PUT nakon puča (FOTO)

Izvor: Blic, 17.Nov.2017, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mugabe se pojavio u javnosti PRVI PUT nakon puča (FOTO)

Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe prvi put se pojavio u javnosti nakon smeštanja u kućni pritvor u sredu, kada je vojska preuzela kontrolu nad državom, piše BBC. Britanski servis navodi da je prisustvovao jednoj proslavi na državnom univerzitetu u prestonici Harareu, gde je održao kratak govor.

Nekoliko sati ranije, pojavila se i prva fotografija vremešnog predsednika nakon smeštanja u kućni pritvor. Na fotografiji, koju je ekskluzivno objavio tamošnji list "Herald", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vidi se kako Mugabe razgovara sa vojnim generalima na čelu sa Konstantinom Čivengom, istim onim koji su i preuzeli vlast od njega.

Podsetimo, Robert Mugabe i njegova supruga Grejs zatvoreni su u svoju rezidenciju u sredu, a vojska je preuzela kontrolu nad zemljom i za privremenog predsednika proglasila Emersona Mnanagvu, nekadašnjeg potpredsednika zemlje kojeg je Mugabe otpustio prošle nedelje.

Iako je preuzimanje vlasti imalo sve elemente puča, iz vojske uporno tvrde da je akcija preduzeta "protiv kriminalaca koji su okružili predsednika Mugabea, a ne protiv njega samog", o čemu je "Blic" opširno pisao OVDE.

Pet ljučnih pitanja i odgovora koji objašnjavaju krizu u Zimbabveu možete pročitati u našoj analizi na OVOM LINKU, a profil jednog od najdugovečnijih afričkih lidera, koji se družio sa Titom, Margaret Tačer, Mendelom, Gadafijem... možete pogledati OVDE.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Robert Mugabe prvi put u javnosti od vojnog udara

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2017

Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe pojavio se danas prvi put u javnosti od kada je vojska preuzela kontrolu, na diplomskoj ceremoniji na univerzitetu u predgrađu Hararea...Obučen u akademski ogrtač i šešir Mugabe je polako hodao u povorci do podijuma...Nekoliko hiljada diplomaca Otvorenog univerziteta...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.