Most koji se srušio u Đenovi nije održavan 25 godina

Izvor: RTS, 14.Avg.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most koji se srušio u Đenovi nije održavan 25 godina

Tehnički izveštaj o mostu koji se srušio prošle godine u Đenovi pokazao je da neki delovi mosta nosu održavani 25 godina, rekao je đenovski tužilac Frančesko Kozi.
Na današnji dan prošle godine veliki deo mosta dugog 1,2 kilometra u Đenovi srušio se i tom prilikom su poginule 43 osobe, podseća Rojters.
Uzrok pada se još uvek istražuje, ali vladajući pokret Pet zvezdica okrivio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je najvećeg naplatnog operatora Italije infrastrukturnu grupu "Atlantiju" da nije održavala most.
Atlantija je negirala bilo kakvu zloupotrebu.
"Istraga će pokazati da li je (nedostatak održavanja) bio ključan za izazivanje kolapsa", izjavio je vrhovni tužilac Đenove Frančesko Kozi novinarima na konferenciji za štampu, nakon što je održana ceremonija sećanja na žrtve.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Istraga: Most u Đenovi zapušten 25 godina

Izvor: Danas, 14.Avg.2019

Pojedini delovi mosta, u čijem su rušenju prošle godine u Đenovi stradale 43 osobe, nisu bili održavani 25 godina, pokazao je tehnički izveštaj na koji je danas ukazao lokalni tužilac, prenosi Rojters. Članak Istraga: Most u Đenovi zapušten 25 godina se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.