Moskva: Žalimo što mnogi u SAD-u planiraju da koriste rusofobiju u izbornim kampanjama

Izvor: Vostok.rs, 12.Dec.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Žalimo što mnogi u SAD-u planiraju da koriste rusofobiju u izbornim kampanjama

Moskva žali što mnogi u SAD-u planiraju da koriste rusofobiju u izbornim kampanjama, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Tako je ona prokomentarisala situaciju oko predloga zakona o proglašenju Rusije kao "državom sponzorom terorizma", što je prethodno odobrio Međunarodni komitet Senata SAD. "Svesni smo da je tema Rusije postala jedna od glavnih tokom, ne samo predsedničkih kampanja, već i drugih predizbornih kampanja u Sjedinjenim Američkim Državama. Više puta smo izrazili ne samo žaljenje, već i odbacivanje takvih pristupa. Oni očigledno ne služe razvoju bilateralnih odnosa", naglasila je Zaharova.
RT: SAD bi mogle proglasiti Rusiju „državom sponzorom terorizma“https://t.co/rBdz1L0EnK
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 12, 2019 Ona je izrazila iznenađenje što veliki broj američkih političara nije mogao da smisli ništa drugo. „Ne zanimaju ih druga pitanja, ne zanima ih propuštena prilika i izgubljeni profit koji gube u vezi sa masovnim antiruskim kampanjama i postavljanjem takve rusofobične agende u američkom društvu“, zaključila je Zaharova.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zaharova: Umesto da se ozbiljno pozabavimo realnim problemima, NATO u prvi plan stavlja izmišljenu rusku pretnju

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2019, 10:08

Na spisku svih pretnji sa kojima se suočava NATO Rusija se nalazi na prvom mestu, uprkos činjenici da su vojni rashodi Alijanse 20 puta veći neko što je to slučaj sa Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. "Saveznici NATO-a su izgleda shvatili...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.