Moskva: Zabrinuti smo zbog testiranja američke rakete, naravno uzećemo to u obzir

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Zabrinuti smo zbog testiranja američke rakete, naravno uzećemo to u obzir

Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na testiranje američkih raketa prethodno zabranjenih Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. "Zabrinuti smo zbog ovoga. Naravno, mi ćemo to uzeti u obzir", rekao je za RIA Novosti Vladimir Jermakov, direktor Odelenja za neširenje i kontrolu oružja. On je skrenuo pažnju na činjenicu da su Sjedinjene Američke Države izvršile testiranje nekoliko meseci nakon napuštanja Sporazuma. "To pokazuje da je razvoj trajao duže vreme", objasnio je Jermakov. Do 2. avgusta, projektili ove vrste bili su zabranjeni rusko-američkim sporazumom, ali se Vašington povukao iz sporazuma. Moskva je obećala da će recipročno odgovoriti. U avgustu su SAD uspešno testirale još jednu krstareću raketu koja je ranije bila zabranjena sporazumom.
Ranije danas, šef Pentagona Mark Esper je saopštio o uspešnom testiranju rakete.  "Danas su Vazduhoplovne snage SAD-a uspešno testirale prototip balističke rakete kopnenog baziranja", saopštio je Esper.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.