Generalna skupština UN usvojila rezoluciju Rusije o kontroli naoružanja

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2019, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalna skupština UN usvojila rezoluciju Rusije o kontroli naoružanja

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju Rusije po pitanju jačanja sistema dogovaranja o kontroli naoružanja, prenose RIA Novosti. Do usvajanja ove rezolucije došlo je u svetlu istupanja SAD iz rusko-američkog Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, ali i testiranja raketa koje su za vreme trajanja tog sporazuma bile zabranjene, kao i nejasne sudbine sporazuma START-3. Rezolucija pod nazivom „Jačanje i razvoj sistema dogovaranja i sporazumevanja o kontroli naoružanja, razoružavanja i neširenja oružja“ poziva sve zemlje i učesnike važnih sporazuma da ispunjavaju sve tačke na koje su se obavezale u punom obimu. Rezolucijom se traži od generalnog sekretara UN-a da nastavi da pomaže očuvanju integriteta takvih ugovora i podstakne razvoj dodatnih mera država koje mogu olakšati sklapanje novih takvih sporazuma.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN usvojile rezoluciju Rusije o kontroli naoružanja

Izvor: 011vodič.com, 13.Dec.2019

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju Rusije po pitanju jačanja sistema dogovaranja o kontroli naoružanja.. . Rezolucija pod nazivom „Jačanje i razvoj sistema dogovaranja i sporazumevanja o kontroli naoružanja, razoružavanja i neširenja oružja“ poziva sve zemlje...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.