Moskva: Ubijen šef ruske mafije

Izvor: B92, 16.Jan.2013, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Ubijen šef ruske mafije

Moskva -- Čovek koji se smatra jednim od najvećih mafijaških bosova u Rusiji Aslan Usojan ubijen je danas snajperom u centru Moskve dok je napuštao restoran posle ručka.

Aslana Usojana (75), poznatog po nadimku "Deka Hasan" ubio je snajperista dok je izlazio iz restorana "Karetni dvor".

Snajperista je ispalio šest metaka sa krova obližnje kuće u trenutku dok je Usojan izlazio iz restorana. Ruski mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenose da njegov telohranitelj nije uspeo na vreme da ga zaštiti.

"On je bio ranjen i prevezen u bolnicu gde je podlegao povredama", izjavio je zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova. Jedan žena je tom prilikom ranjena u nogu, prenosi AFP.

Usojan je preživeo pokušaj ubistva u septembru 2010. godine, kada je u centru Moskve vatrenim oružjem pogođen u predelu stomaka. Takođe je 1998. godine u Sočiju izbegao atentat.

On je bio bliski saradnik ruskog mafijaškog bosa Vjačeslava "Japončika" Ivankova koji je ubijen 2009. godine.

Aslan Usojan, po nacionalsnoti Kurd rođen je 1937. godine u Tbilisiju. Ruski mediji podsećaju da je kriminalnu karijeru počeo u Gruziji gde je prvi put sa 19 godina bio u zatvoru.

Sumanja se da je on kontrolisao najveći broj kriminalnih grupa u Rusiji kao i u okolnim zemljama koje se između ostalog bave trgovinom droge i oružja kao i nelegalnim kockanjem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.