Izvor: RTS, 22.Jan.2022, 14:07

Moskva: Otrovna kampanja SAD i NATO-a

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da su Sjedinjene Države i zemlje NATO-a, umesto da pripremaju odgovore na ruske predloge za garancije bezbednosti, pokrenule "otrovnu kampanju" sa lažnim optužbama na račun Moskve.
Rusko Ministarstvo navodi da je Moskva od 15. decembra 2021. godine, kada je zvanično predala Vašingtonu nacrt sporazuma o garancijama bezbednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa američke strane dobila uglavnom "očigledne pokušaje razvlačenja rasprave o konkretnim predlozima Rusije", prenosi RIA Novosti.

U komentaru ruskog ministarstva se navodi da su, umesto da se usredsrede na odgovore na pitanja postavljena u ruskim dokumentima, Bela kuća i njeni zapadni saveznici pokrenuli krajnje "otrovnu" informaciono-propagandnu kampanju koja Rusiju prikazuje kao "agresora", "neprijatelja civilizovane Evrope" i "pretnju" međunarodnoj stabilnosti".
Krajem 2021. Rusija je objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Državama i NATO-om o garancijama bezbednosti.
Moskva traži od svojih zapadnih partnera pravne garancije da se NATO neće širiti dalje na istok, da se Ukrajina neće pridružiti Alijansi i da zapadne zemlje neće uspostavljati vojne baze u zemljama nastalim na teritoriji nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MSP Rusije: SAD i NATO pokrenuli otrovnu kampanju protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas da su Sjedinjene Države i zemlje NATO, umesto da pripremaju odgovore na ruske predloge za garancije bezbednosti, pokrenule "otrovnu kampanju" sa lažnim optužbama na račun Moskve...Rusko Ministarstvo navodi da je Moskva od 15. decembra 2021. godine,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Moskva: Kao odgovor na predloge Rusije za bezbednosne garancije, SAD i druge članice NATO-a pokrenule toksičnu kampanju sa lažnim optužbama

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2022, 10:25

Kao odgovor na predloge Rusije za bezbednosne garancije, SAD i druge članice NATO-a pokrenule su toksičnu kampanju sa lažnim optužbama protiv Moskve, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova. „Umesto da zastanu i fokusiraju se na odgovore na suštinska pitanja postavljena u ruskim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.