Moskva: Nakon što Sporazum o raketama propadne počeće nova trka u naoružanju

Izvor: Vostok.rs, 22.Dec.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Nakon što Sporazum o raketama propadne počeće nova trka u naoružanju

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je razočarano odlukom Skupštine Ujedinjenih nacija da ne podrži rezoluciju Rusije o podršci Sporazumu o raketama srednjeg i kratkog dometa, upozorivši da je time nanet udarac međunarodnoj bezbednosti.
„Na ovaj način nanet je novi udarac arhitekturi međunarodne bezbednosti i stabilnosti. Nakon što taj sporazum propadne, počeće nova trka u naoružanju, a u direktnu konfrontaciju mogu da uđu više regiona sveta istovremeno“, navodi se u saopštenju. Zvanična Moskva takođe smatra i da su zemlje koje nisu glasale u korist rezolucije praktično dale blagoslov Vašingtonu da sahrani taj sporazum. Generalna skupština Ujedinjenih nacija nije usvojila rezoluciju Rusije o očuvanju Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Za rezoluciju su glasale 43 zemlje, protiv je bilo 46 država, a suzdržano 78 članica UN.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija poručila Ujedinjenim nacijama: Udarate na međunarodnu bezbednost

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2018

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da je razočarano odlukom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da ne podrži rezoluciju Rusije o podršci Sporazumu o raketama srednjeg i kratkog dometa, upozorivši da je time nanet udarac međunarodnoj bezbednosti..."Na ovaj način nanet je novi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.