Morska pena kao šlag prekrila ulice katalonskog grada

Izvor: RTS, 22.Jan.2020, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morska pena kao šlag prekrila ulice katalonskog grada

Španski grad Tosa de Mar prekrila je gusta morska pena nakon što je plimni ušao najmanje tri kilometara u unutrašnjost, piše "Independent".
Prema američkoj nacionalnoj okeanskoj službi morsku penu stvara organska materija u procesu raspadanja, poput algi i obično je bezopasna za ljude.

Međutim, u zavisnosti od vrste algi, mehurići unutar pene mogu da ispuste određene otrove koji mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nadražiti oči i disajne puteve. 
Snažna oluja praćena vetrovima, snegom, kišom i gradom, pogodila je Španiju. Poginulo je osam osoba. Talasi su progutali čitave stambene blokove na Majorci, dok su delovi Katalonije preplavljeni morskom vodom. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ceo grad je prekriven morskom penom: "Ovo je katastrofa" VIDEO

Izvor: B92, 23.Jan.2020, 15:40

Grad Tosa de Mar u Španiji prekrila je gusta morska pena nakon što je plimni talas ušao najmanje tri kilometara u unutrašnjost...Snežna oluja Glorija odnela je najmanje osam života od kada su u ponedeljak počeli da padaju kiša i sneg. Više od 200.000 ljudi ostalo je bez struje zbog ovog nevremena....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.