Monti razgovarao sa liderima većih stranaka o novoj vladi

Izvor: Blic, 15.Nov.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monti razgovarao sa liderima većih stranaka o novoj vladi

Rim - Mandatar za sastav nove vlade Italije Mario Monti razgovarao je danas sa liderima najvećih političkih stranaka u okviru konsultacija za formiranje vlade.

Monti je dobio podršku Demokratske partije, stranke levog centra, kao i stranke premijera u ostavci Silvija Berluskonija Narod slobode. S druge strane, investitori su zabrinuti da bi, ukoliko mere štednje ne budu dale adekvatne rezultate, to moglo da podrije neophodne reforme.

Novi mandatar razgovarao je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rukovodstvom Demokratske partije i sekretarom partije Narod slobode Anđelinom Alfanom . Podrška Berluskonijeve stranke biće ključna za formiranje nove vlade, što se očekuje ove sedmice.

Kasnije danas, Monti će razgovarati sa predstavnicima sindikata, vodećim investitorima i predstavnicima mladih. Njegov cilj je da obezbedi što širu podršku za mere štednje koje mora da sprovede nova vlada.

Tržište hartija od vrednosti za sada je reagovalo prilično neutralno na promene: obveznice s rokom dospeća od 10 godina skočile su samo 0,44 odsto.

To je ipak mali pomak u poređenju sa prošlom sedmicom, kada je zabeležen pad vrednosti obveznica od sedam odsto, što je dodatno podgrejalo očekivanja da će Italija morati da traži zajam poput Grčke.

Monti je sada pod pritiskom da uveri velike igrače na tržištu da će Italija uspeti da izbegne bankrot, koji bi dodatno uzdrmao zemlje evrozone i svetsku ekonomiju gurnuo u još jednu recesiju.

U Evropi preovladjuje mišljenje da je Italija, za razliku od Grčke, Portugala i Irske, previše veliko tržište da bi se dozvolio bankrot te države.

Povezane vesti: Monti: Nova italijanska vlada će trajati do izbora 2013.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija: Monti razgovarao sa liderima većih stranaka o novoj vladi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Nov.2011

Mandatar za sastav nove vlade Italije Mario Monti razgovarao je danas sa liderima najvećih političkih stranaka u okviru konsultacija za formiranje vlade. Monti je dobio podršku Demokratske partije, stranke lijevog centra, kao i stranke premijera u ostavci Silvija Berluskonija Narod slobode. S...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Monti u sredu predstavlja novu vladu i program

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Nov.2011

Mandatar za sastav nove italijanske vlade Mario Monti izjavio je da je spreman da u sredu predstavi sastav svog kabineta predsedniku države, nakon što je dobio široku podršku političkih, poslovnih i sindikalnih lidera. Monti je u utorak uveče novinarima u Rimu rekao da je dobio uveravanja različitih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Monti predstavlja novu vladu

Izvor: RTS, 16.Nov.2011, 08:54

Mandatar nove italijanske vlade Mario Monti trebalo da bi danas da predstavi članove svog kabineta i položi zakletvu pred predsednikom države Đorđom Napolitanom. Novi premijer rekao da je "spokojan i uveren" u sposobnost Italije da prevaziđe tešku fazu ekonomske krize...Uoči predstavljanja nove...

Nastavak na RTS...

Montiju puna podrška Berluskonijeve partije

Izvor: NaDlanu.com, 16.Nov.2011

RIM, 16. novembra 2011. (Beta-AP) - Visoki funkcioner partije Narod slobode, najveće u Italiji, obećao je u sredu da će ta stranka koju vodi bivši premijer Silvio Berluskoni, pružiti punu podršku Mariju Montiju, mandataru za sastav nove italijanske vlade, čiji je cilj da spase tu zemlju od finansijske...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.