Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Molotovljev koktel“ bačen na kuću španske princeze

BARSELONA - Neimenovani napadač bacio je „Molotovljev koktel“ na kuću princeze Kristine, mlađe ćerke španskog kralja Huana Karlosa, u Barseloni, saopštila je policija, prenosi Tanjug.

U trenutku napada u subotu uveče princeza Kristina (43), njen suprug i četvoro dece, nisu bili kod kuće.

U napadu je pričinjena samo manja šteta.

Policija je uhapsila jedinog osumnjičenog, ali za sada nije saopštila njegov identitet, niti mogući motiv napada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Španski mediji pretpostavljaju da iza napada na princezu Kristinu stoje katalonski separatisti, koji kraljevsku porodicu smatraju okupatorima, prenela je DPA.

Katalonija, koja ima status autonomne zajednice u Španiji, jedna je od najrazvijenih oblasti, zahvaljujući snažnoj industriji i činjenici da je najčešća turistička destinacija u toj zemlji.

Nacionalistička osećanja su snažna među više od sedam miliona stanovnika ove oblasti i kreću se od želje za nezavisnošću koju zahtevaju katalonski independisti do zahteva ostalih za širom autonomijom.

U četvrtak, na katalonski nacionalni praznik, grupe maskiranih mladića i devojaka palile su u Barseloni španske zastave i fotografije kraljevske porodice.

Princeza Kristina i njena porodica preselili su se pre tri godine na imanje od 2.000 kvadratnih metara u predgrađu Barselone, Pedralbesu.

Španska princeza, koja ima privatnu fondaciju, udata je za rukometaša Inakija Urdangarina (40), s kojim ima tri sina i ćerku.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.