Mokrin pamti svog velikana Miroslava Miku Antića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2022, 13:07

Mokrin pamti svog velikana Miroslava Miku Antića

U Mokrinu je održan 37. Memorijal "Miroslav Antić". Na Varoškom trgu izveden je program u čast velikog umetnika banatske ravnice, a u svečanosti su učestvovali glumci zrenjaninskog Narodnog pozorišta "Toša Jovanović". Sve je proteklo, naravno, uz besmrtne stihove čuvenog Mike.

Uz stihove "Besmrtne pesme", kojima je glumac Miodrag Petrović tradicionalno otvorio Memorijal "Miroslav Antić", Mokrin se ponovo kroz pesmu 37. put setio svog Mike. Na njegovu boemsku dušu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neprolazne stihove, podsetili su glumci Narodnog pozorišta "Toša Jovanović". Za mnoge goste, Antićeva dela bila su svojevrsan putokaz kroz ravnicu.

"Ja sam, igrom slučaja, prvi put u Vojvodinu došao u svojoj 31. Godini i upoznao je preko stihova Mike Antića. Pomogao mi je da, pored svog otkrivanja Vojvodine, da vidim i njegovim očima i služio mi je kao perfektan emotivni vodič kroz prelepu Vojvodinu", kaže reditelj Nenad Gvozdenović.

Mokrin pamti svog velikana. Datum njegove smrti za Mokrinčane povod je da se okupe, ali i da predstave šta je sve iznedrila njegova poetska duša.

"Kao i svake godine, pozivamo nove goste, koji će na neki način pokazati Mikinu priču, Mikin život i Mikinu poeziju i tako dočarati njegov život ovde u Mokrinu, pa čak i sa strane. Kada bi pravili ikonu Mokrina, verovatno bi to Mikin lik bio", dodaje Goran Ristić iz Saveta MZ Mokrin.

Memorijal "Miroslav Antić" organizovala je Mesna zajednica Mokrin, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.