Mnogo igračaka smanjuje interesovanje za igrom kod deteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 20:59

Mnogo igračaka smanjuje interesovanje za igrom kod deteta

Deca kroz igru upoznaju okolinu, otkrivaju svet, povezuju se sa ljudima i pojavama. Roditelji sve češće biraju igračke koje imaju edukativni karakter. Međutim, da li je nephodno da uz svaku igračku podstičemo kognitivni razvoj deteta i da li postoji podela na muške i ženske.
Čitav svoj mikro svet deca unose u igru i tako pokušavaju da objasne šta se zapravo dešava u njima, na koji način doživljavaju okruženje i kako promatraju sebe i druge.
Iako tržište iz godine u godinu nudi sve više igračaka, stručnjaci navode da je za početak dovoljno upotrebiti materijale iz okruženja, uz pomoć kojih zajedno sa detetom učestvujemo u kreiranju i na taj način se povezujemo, što je ključni momenat....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.