Mladiću uhapšenom na Gazimestanu umanjena kazna zatvora sa 8 na 6 meseci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 12:31

Mladiću uhapšenom na Gazimestanu umanjena kazna zatvora sa 8 na 6 meseci

Apelacioni sud u Prištini odlučio je da za dva meseca umanji kaznu zatvora Nikoli Nedeljkoviću, uhapšenom na Vidovdan na Gazimestanu, osuđenom na osam meseci zatvora zbog navodnog "izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti", izjavila je danas njegova advokatica Jovana Filipović.

Ona je za RTS rekla da je odlukom Apelacionog suda delimično usvojena njena žalba i da mu je kazna smanjena na šest meseci, a da se u kaznu uračunava i vreme koje je Nedeljković proveo u pritvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 28. juna.

"Ovo znači da će Nedeljković najkasnije do 28. decembra biti na slobodi", navela je Filipovićeva.

Nikola Nedeljković je priveden dok je napuštao spomen kompleks na Gazimestanu.

Tada je iz policije saopšteno da mu se pripisuje da je navodno govorio "Ubij, ubij Šiptara", a jedini svedok je policajac koji ga je priveo.

Njemu je sud u Prištini izrekao prvostepenu kaznu zatvora od osam meseci, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbinu uhapšenom na Gazimestanu smanjena kazna

Izvor: 24sedam.rs, 06.Dec.2022

Presuda Apelacionog suda Kosova kojim je žalba delimično usvojena jutros je dostavljena

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.