06. decembar  2022. 11.14  →  13.28 | Izvor: Tanjug

Mladiću uhapšenom na Gazimestanu umanjena kazna zatvora sa 8 na 6 meseci

PRIŠTINA -

Apelacioni sud u Prištini odlučio je da za dva meseca umanji kaznu zatvora Nikoli Nedeljkoviću, uhapšenom na Vidovdan na Gazimestanu, osuđenom na osam meseci zatvora zbog navodnog "izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti", izjavila je danas njegova advokatica Jovana Filipović.

Ona je za RTS rekla da je odlukom Apelacionog suda delimično usvojena njena žalba i da mu je kazna smanjena na šest meseci, a da se u kaznu uračunava i vreme koje je Nedeljković proveo u pritvoru od 28. juna.

cekic, sudnica, sud, presuda, pravosudje, pravda, 1

"Ovo znači da će Nedeljković najkasnije do 28. decembra biti na slobodi", navela je Filipovićeva.

Nikola Nedeljković je priveden dok je napuštao spomen kompleks na Gazimestanu.

Tada je iz policije saopšteno da mu se pripisuje da je navodno govorio "Ubij, ubij Šiptara", a jedini svedok je policajac koji ga je priveo.

Njemu je sud u Prištini izrekao prvostepenu kaznu zatvora od osam meseci, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.

Marija Jovanović, sestra Nikole Nedeljkovića koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu, potvrdila je da njenom bratu Apelacioni sud u Prištini danas smanjio kaznu i da će biti pušten na slobodu najkasnije do 28. decembra.

"Ne mogu još da verujem, advokatica nam je kratko javila da su mu smanjili kaznu", rekla je Jovanović, prenosi Kosovo onlajn.

Jovanović je zahvalila za pomoć koju je njena porodica dobila tokom prethodnih meseci, posebno ističe pomoć Kancelarije za KiM.

"Imali smo svu moguću pomoć, dolazio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, kao i ljudi iz kancelarije, pokrili su sve pravne troškove, pomagali kada su mama i tata išli da ga obiđu. Zaista nemam reči, hvala im od srca. Dolazila je i premijerka Brnabić, imali smo podršku", rekla je Marija.

Srodne vesti