Mladi matematičari osvojili pet medalja u Bukureštu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi matematičari osvojili pet medalja u Bukureštu

Na velikom međunarodnom takmičenju u Bukureštu, učenici Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su jednu zlatnu, dve srebrne, dve bronzane medalje i pohvalu, saopštila je danas Matematička gimnazija.

Na takmičenju Romanian Master of Mathematics, koje je održano od 20. do 25. februara, Pavle Martinović je osvojio zlatnu medalju, srebrna odličja pripala su Aleksi Milojeviću i Jeleni Ivančić, dok su bronzane medalje osvojili Miloš Milićev i Jovana Toromanović.

Pohvalu je dobio Vukašin Mihajlović.

U ekipnom plasmanu, od 24 ekipa, Srbija je sa Korejom zauzela drugo mesto iza SAD, a ispred Izraela, Rusije i Kine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI USPEH: Mladi srpski matematičari osvojili PET MEDALJA u Bukureštu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2019

Učenici Matematičke gimnazije navikli su nas da se sa svakog velikog takmičenja vrate sa mnoštvom medalja. Tako je i ovog puta. Najnovije vesti stižu sa međunarodnog takmičenja u Bukureštu...Na velikom međunarodnom takmičenju u Bukureštu, učenici Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.