Misteriozne eksplozije razorile iransku raketnu bazu

Izvor: TvojPortal.com, 02.Dec.2011, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozne eksplozije razorile iransku raketnu bazu

/vesti online/ Dvanaestog novembra snažna eksplozija razorila je objekte u iranskoj raketnoj bazi kod Bin Kaneha. Iako se ne zna da li je reč o sabotaži - kao što tvrde iranske vlasti - ili slučajnoj nesreći, britanski “Gardijan” je objavio nove fotografije koje pokazuju stanje na terenu pre i posle eksplozije.

Raketna baza posle misteriozne eksplozije
 

Institut za nauku i međunarodnu bezbednost objavio je saopštenje u kome se kaže da je do eksplozije >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << došlo “u trenutku kada je Iran ostvario prelomni napredak u usavršavanju novog projektila”.
 
A ovako je izgledala pre eksplozije
 
“Gardijan” piše da je eksplozija bila tako jaka da su popucali prozori na kućama u Teheranu udaljenom oko 50 kilometara. Poginulo je i 17 pripadnika Revolucionarne garde, uključujući general-majora Hasana Mogadama, “tvorca” iranskog raketnog programa.
Opširnije

IransvetdiverzijaMOSADraketna bazamisteriozne eksplozije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.