Mirno u pojasu Gaze, Palestinci prekinuli sa napadima

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2018, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirno u pojasu Gaze, Palestinci prekinuli sa napadima

Posle noći razmene vatre u pojasu je Gaze relativno mirno, nakon što su Palestinci prekinuli sa raketnim napadima iz Gaze na Izrael.

Pokret Islamski džihad, militantna frakcija koja deluje u Gazi, koja je pod kontrolom Hamasa, ali ima i bliske odnose sa Iranom i Sirijom, saopštio je da je prihvatio egipatske napore u posredovanju i prekinuo sa raketnim napadima, najjačim sprovedenim iz Gaze u proteklih nekoliko meseci.

- Egipatski napori doveli su do razumevanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da treba vratiti smirenost u pojasu Gaze. Cenimo trud Egipata i nadamo da će svaka vrsta (izraelske) agresije prestati - rekao je zvaničnik Islamskog džihada Kaled al-Batš.

Hamas je optužio Izrael za pribegavanje vojnoj eskalaciji u cilju i "izbegavanja obaveza" sveobuhvatnog prekida vatre, koji već dugo Hamas traži.

Hamas želi da se postigne dogovor kako bi se okončala izraelsko-egipatska blokada Gaze.

Izrael za sada nije komentarisao navode o primirju.

Ta država je saopštila da su njeni borbeni avioni pogodili više desetina meta širom Gaze i optužila iranske snage u Damasku za lansiranje većeg broja raketa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.