Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minitarstvo poljoprivrede Rusije opovrgava saopštenja medija o uvećanju uvoza žitarica

20.08.2010. -

Rusija tekuće godine neće uvećavati obim uvoza žitarica. Ove glasine su pustili nesavesni trejderi kako bi povećali potražnju za žitaricama. Ovo je izjavio u petak zvanični predstavnik Ministarstva poljoprivrede RF Oleg Aksjonov. Rusija neće uvoziti žitarice. Imamo dovoljno svojih, rekao je on. Ranije su neki mediji saopštili da zbog suše koja je dovela do uništavanja dela letine, ruske vlasti ne isključuju mogućnost povratka na sovjestku praksu uvoza žitarica, i da će 2010-2011. obim uvoza već izneti pet i više miliona tona.

Izvor: Glas Rusije

,

Predloži prijateljima

Komentari (0) Dodaj komentar

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva ove godine neće uvoziti žitarice

Izvor: Capital.ba, 20.Avg.2010

MOSKVA, Rusija neće uvoziti žitarice tokom 2010. godine, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva za poljoprivredu Oleg Aksjonov, dodajući da trgovci šire glasine o uvozu kako bi povećali cijene na tržištu. Analitičari su ranije rekli da će Rusija, koja je prošle godine bila treća na...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.