Ministarstvo prosvete Srbije podržava napore uprave Filološkog fakulteta za izlazak iz krize

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2020, 14:26

Ministarstvo prosvete Srbije podržava napore uprave Filološkog fakulteta za izlazak iz krize

Inspekcija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije izašlo je u susret zahtevu Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu da se produži rok za donošenje statuta tog fakulteta u najkraćem mogućem roku.

Ministarstvo je saopštilo da je trebalo da Statut bude donet do petka 2. oktobra.

"Inspekcija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržala je napore uprave Fakulteta za izlazak iz krize i u kojoj se Fakultet nalazi", stoji u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Oni su naveli da je jedini put da se sačuva i autonomija Filološkog fakulteta i da se "povrati akademska čestitost", da se u datim rokovima donese Statut, a potom pribavi saglasnost Univerziteta za postupak izbora dekana tog fakulteta.

"Poštujući autonomiju visokoškolskih ustanova, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prati dešavanja i na ostalim fakultetima, uključujući i Pravoslavno-bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu", piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ministarstvo prosvete: Podrška Filološkom fakultetu, statut što pre

Izvor: RTS, 05.Okt.2020

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržalo je napore uprave Filološkog fakulteta za izlazak iz krize i na zahtev te visokoškolske ustanove produžilo rok za donošenje statuta Fakulteta, posle čega sledi i izbor dekana. Statut je trebalo da bude donet do petka 2. oktobra. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.