Ministar osuđen na smrt jer je krao!

Izvor: Press, 08.Jul.2013, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar osuđen na smrt jer je krao!

Liu je u aprilu optužen za zloupotrebu položaja, primanje mita i loše rukovođenje što je nanelo ogromnu štetu javnoj upravi i državnoj imovini, navela je Sinhua, a prenosi Rojters.

On je, kako navode kineski mediji, bio umešan u aferu u kojoj je pronevereno 800 miliona juana, odnosno 130 miliona dolara.

Prema optužnici, Liu je primio 64.6 miliona juana mita kako bi namestio da 11 ljudi dobije povoljne ugovore, navodi AFP.

On je smenjen sa položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u februaru 2011, posle osam godina provedenih na mestu ministra železnice, i kasnije je izbačen iz Komunističke partije.

Bivši ministar je osuđen uslovno na smrtnu kaznu što znači da će, kao u najvećem broju slučajeva u prošlosti, ova kazna biti preimenovana u doživotnu robiju.



Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.