Kina: Smrtana kazna za korupciju

Izvor: OkRadio.rs, 08.Jul.2013, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Smrtana kazna za korupciju

Bivši ministar železnice Kine osuđen je u ponedeljak na smrtnu kaznu uslovno zbog korupcije, nanošenja štete imidžu železnice i zloupotrebe položaja, javila je agencija Sinhua. Liju Džiđuna, čiji su postupci naneli štetu upravi i imidžu kineske železnice koja je ranije hvaljena zbog napretka, sud u Pekingu osudio je zbog malverzacija na smrtnu kaznu uslovno, što se obično pretvori u diživotnu robiju, navodi agencija.   Liju je bio umešan u aferu u kojoj je ukupno pronevereno 800 miliona juana (101 milion evra).   On je bio optužen da je, u periodu od 1986. do 2011, uzeo 64,6 miliona juana mita za nameštanje ugovora i privilegovanje određenih...

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar zbog krađe osuđen na smrtnu kaznu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2013

Sud u Kini izrekao je smrtnu kaznu uslovno bivšem ministru železnice Liju Džićunu po optužbi za korupciju i zloupotrebu položaja, javila je kineska agencija Sinhua.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.