Militanti u Iraku oteli 16 gruzijskih državljana

Izvor: NaDlanu.com, 13.Jun.2014, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Militanti u Iraku oteli 16 gruzijskih državljana

Naoružani militanti, koji su preuzeli kontrolu nad provincijom Nineveh u Iraku, u gradu Mosulu oteli su 16 državljana Gruzije, saopštio je portparol Visokog komesarijata za izbeglice (UNHCR) Rupert Kolvil.

Kolvil je naveo da je 16 državljana Gruzije bilo zaposleno u iračkoj telekomunikacionoj kompaniji i da su oteti u Mosulu.

Prema njegovim rečima, pripadnici militantne organizacije "Islamska država Irak i Levant" (ISIL) "vršili su brojna kršenja ljudskih prava".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << />
Prema pojedinim izveštajima, pogubljeno je skoro 30 civila zaposlenih u policiji ili bezbednosnim službama, a četiri žene su izvršile samoubistvo nakon seksualnih napada ili zbog primoravanja na brak sa militantima iz ISIL-a.

Militanti su, nakon Mosula i Tikrita, danas zauzeli još dva grada u provinciji Dijala - Sadiju i Džalavlu. Tokom ove haotične situacije i povlačenja iračkih snaga bezbednosti, kurdske trupe su zauzele Kirkuk.

Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Ekstremisti kidnapovali 16 Gruzijaca u Iraku

Izvor: Akter, 14.Jun.2014, 00:59

Naoružani ekstremisti kidnapovali su 16 državljana Gruzije u Mosulu, saopštio je danas portparol komesara UN za ljudska prava

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.