Milijarder vodi Gruziju: Sakašvili priznao izborni poraz (VIDEO)

Izvor: S media, 02.Okt.2012, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijarder vodi Gruziju: Sakašvili priznao izborni poraz (VIDEO)

Predsednik Gruzije Mihail Sakašvili priznao je danas poraz svoje stranke na parlamentarnim izborima u toj zemlji, na kojima je pobedu odnela koalicija milijardera Bidzina Ivanišvilija Gruzijski san.

"Jasno je da je Gruzijski san osvojio većinu" na izborima u ponedeljak, kazao je Sakašvili, prenela je gruzijska državna televizija.

"To znači da će parlamentarna većina formirati novu vladu, a ja, kao predsednik, u skladu sa Ustavom, olakšaću >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << taj proces kako bi nova vlada počela da radi", obećao je on.

Na osnovu podataka sa 25 odsto glasačkih mesta, na kojima se bira 77 poslanika po proporcionalnom sistemu, Gruzijski san osvojio je 53,19 odsto, a Sakašvilijev Ujedinjeni nacionalni pokret 41,51 odsto glasova, saopštila je Izborna komisija.

To je najveći poraz Sakašvilijeve partije na izborima od 2003, kada je ta stranka na čelu zemlje zamenila partiju bivšeg šefa sovjetske diplomatije Eduarda Ševardnadzea.

(Beta)

FOTO: AP/Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.