Gruzija, Sakašvili priznao poraz

Izvor: RTS, 02.Okt.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruzija, Sakašvili priznao poraz

Gruzijska Izborna komisija saopštila preliminarne rezultate - koalicija milijardera Bidzina Ivanišvilija u prednosti na partiju predsednika Mihaila Sakašvilija. Sakašvili priznao da je njegova partija poražena.

Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili priznao je danas poraz svog Jedinstvenog nacionalnog pokreta na parlamentarnim izborima u Gruziji.

"Jasno je da je (opozicioni) Gruzijski san osvojio većinu", rekao je Sakašvili u govoru na televiziji, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je AFP.

Rezultati prebrojanih 25,17 odsto glasova pokazuju da opozicioni blok milijardera Bidzine Ivanišvilija Gruzijski san vodi na juče održanim izborima sa 53,19 odsto glasova, dok je Jedinstveni nacionalni pokret dobio 41,51 odsto glasova, navela je Centralna izborna komisija Gruzije, a preneli ruski mediji.

Na izborima na osnovu partijskih lista bira se 77 od 150 članova parlamenta. Preostalih 73 članova se bira direktno većinskim sistemom u izbornim jedinicama.

Izborna komisija saopštila je da je na izbore izašlo 61 odsto građana s pravom glasa.

Poraz Sakašvilijeve partije je njen najveći poraz od 2003, kada je na čelu zemlje zamenila partiju bivšeg šefa sovjetske diplomatije Eduarda Ševardnadzea.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sakašvili priznao poraz

Izvor: RTS, 02.Okt.2012

Gruzijska Izborna komisija saopštila preliminarne rezultate - koalicija milijardera Bidzina Ivanišvilija u prednosti na partiju predsednika Mihaila Sakašvilija. Sakašvili priznao da je njegova partija poražena...Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili priznao je danas poraz svog Jedinstvenog nacionalnog...

Nastavak na RTS...

Sakašvili priznao poraz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2012

TBILISI -..Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili priznao je danas poraz svog Jedinstvenog nacionalnog pokreta na parlamentarnim izborima u Gruziji..."Jasno je da je (opozicioni) Gruzijski san osvojio većinu", rekao je Sakasvili u govoru na televiziji, preneo je AFP...Rezultati prebrojanih 25,17 odsto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sakašvili priznao poraz

Izvor: Politika, 02.Okt.2012

TBILISI - Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili priznao je danas poraz svog Jedinstvenog nacionalnog pokreta na parlamentarnim izborima u Gruziji. „Jasno je da je (opozicioni) Gruzijski san osvojio većinu”, rekao je Sakasvili u govoru na televiziji, preneo je AFP...Mihail Sakašvili na biralištu...

Nastavak na Politika...

Ivanišvili: jedini ispravni korak Sakašvilija bi bila ostavka na mesto predsednika

Izvor: Vostok.rs, 03.Okt.2012, 12:37

03.10.2012. -..Lider opozicione koalicije „Gruzijski san“ Bidzina Ivanišvili je izjavio da bi jedini ispravan korak Sakašvilija, posle priznanja poraza njegove partije „Jedinstveni nacionalni pokret“ na izborima za parlament, bila ostavka na mesto predsednika i raspisivanje predsedničkih izbora...Na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.