Milanović odbija podržati kandidaturu šefa vojne obavještajne službe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2023, 15:09

Milanović odbija podržati kandidaturu šefa vojne obavještajne službe

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji po ustavnim ovlastima zajedno sa premijerom suodlučuje o imenovanju čelnih ljudi u sigurnosnim agencijama, optužio je na konferenciji za novinare 4. srpnja u Zagrebu premijera Andreja Plenkovića za ucjenu i iznudu. Zamjerio mu je što mu se nije osobno obratio sa prijedlogom za novog šefa Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA), već je u Milanovićev ured stigao prijedlog sa imenom generala Mije Validžića, ali potpisan od strane ministra obrane...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Milanović optužio Plenkovića da ga ucenjuje i „rastura ustavna pravila“

Izvor: Danas, 04.Jul.2023

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da ga premijer i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković ucenjuje putem medija u vezi s imenovanjem novog direktora Vojne bezbednosno-obaveštajne agencije (VSOA).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.